Moxa Cupping

Moxa is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Moxa Cupping Therapie is een goede manier om blokkades op te heffen, het geeft de mens ook wat extra energie. Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijzen stroomt de levensenergie oftewel Qi beter door je lichaam wanneer je de juiste meridianen (punten op het lichaam) behandeld. Deze behandeling heb ik eigen gemaakt door eerst de plekken te masseren en nadat ik de Moxa heb toegepast de plekken te behandel met dry cupping. De behandeling met de Moxa (op acupunctuurnaald) combineer ik ook met dry cupping therapie.

Moxa Cupping

De Moxa behandeling kan worden toegepast op de acupunctuurnaald, waarbij de hitte die je voelt door de acupunctuur naald zo je lichaam binnendringt. Ook gebruik ik Moxa torentjes. Deze steek ik aan waardoor het kruid wordt opgerookt. Je kunt kleine rookwolkjes zien rondom de Moxa, de hitte van de Moxa dringt door tot diep in je huid en komt zo ook in de spieren terecht, het is een hitte therapie.

De hoofd meridianen hebben ook elk een relatie met de organen, dat maakt ook elke behandeling uniek. Ik plak een stickertje op de huid om de meridianen, punten op het lichaam, waar de Moxa torentjes worden geplaatst om deze te herkennen en tegelijk te beschermen tegen extreme warmte, zodat uw huid niet beschadigd raakt. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten maar ook voor mensen die last hebben van hun longen-, ademhaling- en druk op de borst en last hebben van kou en slechte doorbloeding. Na de Moxa Cupping Therapie kan het zo zijn dat u last heeft van hoofdpijn, ik adviseer altijd voldoende water te drinken. De Moxa Cupping Therapie behandeling kan rond de 20 tot 30 minuten duren.

Previous
Next

Overige behandelingen

Afspraak maken

Ben je enthousiast geworden over Cupping Therapie? Je kan telefonisch of via mail contact opnemen voor het maken van een afspraak.